+38(098)236-34-14 info@shafranspice.com
На Главную

М’ясні снеки стають популярними не тільки в Європі, а й в Україні

Україна поступово відображає тренди розвитку світового ринку споживання продуктів. Останнім часом на ньому спостерігається значний сплеск популярності м’ясних снеків. Відповідаючи на запити ринку та маючи великий практичний досвід, спеціалісти компанії SHAFRAN SPICE поділились з читачами «МБ» актуальними аналітичними даними про тенденції розвитку сегменту м’ясних снеків у світі та розповіли про цікаві технологічні рішення від SHAFRAN SPICE для лінійки снекових продуктів.

Збільшення попиту на м’ясні снеки на світовому ринку аналітики пов’язують із зацікавленістю кінцевого споживача в
продуктах з високим вмістом білка та з їх високими споживчими властивостями. Адже при сушінні повністю зберігаються
всі корисні речовини, що містяться в м’ясі, включаючи протеїни (середній вміст — від 35 до 40%), ліпіди (середній вміст —
від 15 до 18%), вітаміни (вітаміни А, Е, Д, а також вся P-група) та
безліч мікроелементів (залізо, цинк, фосфор, селен).

Найвищий рівень інновацій в даний момент спостерігається в Німеччині, на яку припадає 20% від загального числа запусків нових продуктів в минулому році. За нею йдуть Великобританія (15%) та Іспанія (14%).

У світі популярність м’ясних закусок зростає навіть швидше, ніж продажі традиційних снеків (чіпсів, горіхів та ін.). Ключову роль у зміні ринкових тенденцій відіграє молодь (покоління Z та міленіалів), яка найчастіше купує м’ясні снеки.

Згідно зі звітом «Тенденції смаків та інгредієнтів в закусках
у США» від аналітичної компании Mintel, у 2018 та 2019 рр. продажі м’ясних снеків у Сполучених Штатах збільшились на 29%
и становили приблизно 3,83 млрд дол. Це більше, ніж зростання продажів таких закусок, як попкорн (+23,2%) або картопляні чіпси (+8,4%) та ін.

Продажі сушеного м’яса за 52 тіжні, які закінчилися 1 листопада 2020 р., становили 3,7 млрд дол., що на 8,5% більше,
ніж роком раніше. Таку аналітику надала дослідницька фірма
з Чикаго — Information Resources Inc. (IRI). На частку в’яленого
м’яса припадає майже половина продажів сушеного м’яса, а
обіг сегменту становить 1,8 млрд дол., що на 5,6% більше, ніж
у попередньому році.

«Постачальники швидко реагують на зростання числа споживачів, які шукають інноваційні м’ясні закуски, випускаючи безліч продуктів під різними брендами. Також з’являються
продукти з функціональною упаковкою, новинки з суміші
м’яса, овочів та рослинних продуктів», — уточнив Анн-Марі
Рерінк, президент фірми 210 Analytics, что займається маркетинговими дослідженнями та стратегіями.

Нові технологічні рішення в сегменті снекової продукції
в світі

Сьогодні технологи харчових виробництв у всьому світі
працюють над розширенням асортименту м’ясних снеків. Цей
процес, зокрема, включає адаптацію національних снеків народів світу під реалії сучасного промислового харчового виробництва.
У той час як салямі та в’ялені снеки домінують в європейській індустрії м’ясних снеків, характер ринку змінився, і все
більша увага приділяється новим форматам і більш якісним
інгредієнтам. М’ясні снеки також націлені на отримання прибутку від довгострокової переорієнтації ринку в бік більш здорових і природно функціональних снеків. При цьому майже
третина недавніх презентацій в Європі в минулому році була
розміщена на платформах, пов’язаних зі здоров’ям. Серед найчастіших презентацій продуктів, пов’язаних зі здоровим харчуванням, були продукти з низьким або нульовим рівнем
алергенів або відсутністю добавок і консервантів.

Снеки з в’яленого м’яса преміум-сегменту

Сегмент в’яленого м’яса нещодавно отримав нову хвилю
популярністі через постійну одержимость споживачів у споживанні білка та зростаючого інтересу до палео-дієт. Дослідження показують, що виробники роблять акцент на використанні м’яса вищої якості і вивчають різні білкові основи, крім традиційного в’яленого м’яса, включаючи альтернативи і без м’яса.

В’ялена яловичина Men’s Health — це мариновані яловичі
снеки з високим вмістом білка. Продукт був схвалений журналом Men’s Health для нарощування м’язової маси.
Vantastic Foods (в’ялена закуска) — веганська альтернатива
натуральному в’яленому м’ясу на основі соєвого білка.

Інші іновації в області м’ясних закусок

На ринку також з’явився ряд продуктів, які виводять інновації в області м’ясних закусок на новий рівень.

Наприклад, австрійський ресторан Vulcano Schinkenmanufaktur
представив м’ясні закуски в хрусткому стилі. Асортимент, що позиціонується як делікатес преміумкласу, включає чіпси з сирих та в’ялених шинок, а також чіпси салямі. Їх роблять з дуже тонко нарізаних шматочків, які сушать і приправляють спеціями і кажуть, що вони зроблені вручну.

Аналогічний асортимент можна побачити на скандинавському
ринку, де бренд Flodins від HK Scan наближає концепцію до традиційних чіпсів, граючи з популярними солоними снеками та ароматизаторами, такими, як барбекю і перець чилі.

Салямі в міні-тосканському стилі Laverstoke Park Farm виготовляються з добірної британської свинини. Вони зроблені з унікальною сумішшю трав і спецій Південного Середземномор’я, які ніжно втираються в м’ясо, а потім залишаються для природного висихання в контрольованому середовищі.

Тенденції вітчизняного ринку

На тенденції в попиті на м’ясні продукти в Україні впливають багато факторів, серед яких важливе місце займають зміни в запитах кінцевого споживача. В останні роки представники торгівлі відмічають, що споживачі змінюють свої споживчі уподобання. І якщо раніше, до прикладу, м’ясні снеки на вітчизняному ринку користувались підвищеним попитом в період літнього сезону, то сьогодні цей продукт все частіше сприймається споживачами молодого покоління як зручний корисний перекус, без додаткового жиру, і є актуальним для вживання на системній основі. Це зумовило активізацію виробництва м’ясних чіпсів в Україні та розширення їх асортименту. Наприклад, ТОВ «ЕТІК ФУД» — виробник здорових продуктів харчування — виробляє снеки «НЬЮДЖЕРКИ» — мариновані в’ялені соєві стейки з різними смаками (зелені, чілі, барбекю та карі).

Актуальні рішення для інноваційних продуктів та
досвід від SHAFRAN SPICE

В асортименті компанії SHAFRAN SPICE присутній широкий перелік комплексних смакових сумішей і ароматів як власного виробництва, так і її партнера — іспанської компанії LUCTA, які надають продуктам повноцінного м’ясного смаку, аромату і забезпечують задоволення від будь-якого готового продукту. Це можуть бути як базові аромати в’яленого м’яса з необхідними нотами спецій, так і будь-які інші аромати, за допомогою яких можна надати готовому продукту особливого аромату або смаку, наприклад, сирні, фруктові ноти, або пікантні аромати типу вассабі, томату, гірчиці-меду, барбекю.

Функціональні інгредієнти компанії SHAFRAN SPICE для снеків покращують структуру і зв’язують окремі шматочки фаршу в єдину цільном’язову структуру, тим самим забезпечуючи готовому продукту відмінні смакові відчуття, текстуру і зовнішній вигляд. Її рішення також забезпечують тривалий термін зберігання снеків: антиоксиданти та антимікробні рішення допомогають поліпшити окислювальну стабільність при зберіганні і контролювати мікроорганізми. Колірні рішення покращують зовнішній вигляд готових снеків, допомагають стимулювати апетит і збільшувати бажання споживачів до покупки.

Довіртеся експертам компанії SHAFRAN SPICE в області
м’ясних снеків, і вони допоможуть вам у виборі правильного
рішення для вашого наступного проєкту.

Поділитися новиною

Напишіть нам

Проконсультуємо та підкажемо все о спеціях